Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Αποστολή στο Vietnam και ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή της Ινδοκίνας το Fansipan στα 3.143μ., διάρκεια ταξιδιού 12 ημέρες από 10/11/2017 εώς 21/11/2017.



Video from Elias Tsikas:

https://drive.google.com/file/d/1F3HNmFA6nyqH3V6lY_6i7RArqISl2hoE/view?usp=drive_web


Video from Stelios Tsikas(Thanos Bokias):

https://drive.google.com/file/d/1tK5dkwsZLufU_hwdD7ieih4AbRtlzZmf/view


Fansipan 3.143m. λίγο πριν την ανατολή του ήλιου...
Ηλίας & Στέλιος Τσίκας στην ψηλότερη κορυφή της Ινδοκίνας.Fansipan 3.143m. Vietnam 15/11/2017.

Μιά θάλασσα από αστέρια,μέσα στην παγωμένη νύχτα!!Καταφύγιο του Fansipan στα 2.800μ.







.
Ανατολή του ήλιου στην κορυφή, το θέαμα κόβει την ανάσα.


Υπέροχα χρώματα της Ανατολής απο την ψηλότερη κορυφή της Ινδοκινας Fansipan στα 3143μ. Βιετνάμ 15/11/2017






Ταξίδι στο μακρινό Βιετνάμ αποφάσισαν να κάνουν τα αδέρφια Ηλίας και Στέλιος Τσίκας.Με αφετηρία το Ηanoi περιηγήθηκαν στο βόρειο τμήμα της χώρας που διασχίζει ο Ερυθρός ποταμός.
Από τα βουνά του βορειοδυτικού Βιετνάμ  μέχρι τα παράλια όπου ο Ερυθρός ποταμός εκβάλλει στη θάλασσα της Νότιας Κίνας. Στο Ηalong bay με τα χιλιάδες νησάκια του, που αποτελεί ένα από τα μνημεία παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς της Unesco.
Στόχος των 2 Αγχιαλιτών ορειβατών το βουνό Fansipan, που αποτελεί την ψηλότερη κορυφή της Ινδοκίνας(Βιετνάμ, Καμπότζη, Λάος). Με υψόμετρο 3143μ. στέκεται αγέρωχο πάνω από την κοιλάδα της μικρής πόλης  Sapa . Η ανάβαση ξεκίνησε από την είσοδο του εθνικού πάρκου, μέσα από υποτροπικό πυκνό δάσος. Το μονοπάτι καλοσυντηρημένο βαδίζει παράλληλα με την κοίτη του μικρού ποταμού. Η πορεία συνεχίζεται μέσα από δάση με μπαμπού.
Έχει πολλά ανεβοκατεβάσματα και σκάλες στα δύσκολα και εκτεθημένα σημεία του. Υπάρχουν 2 καταφύγια στο βουνό, το ψηλότερο βρίσκεται στα 2.800 μέτρα. Εκεί διανυκτέρευσαν οι δύο ορειβάτες. Υπέροχη θέα και έναστρος ουρανός. Ξύπνημα πριν καν χαράξει και πορεία για την κορυφή Phan Xi Pang όπως ονομάζεται στην τοπική διάλεκτο. Ύστερα από 11 ώρες συνολικής κοπιαστικής πορείας  η ανατολή τους βρήκε στην κορυφή στα 3.143μ. Μέσα σε μια θάλασσα από σύννεφα ο ήλιος πρόβαλε και φώτισε το βουνό με υπέροχα χρώματα.
Από το πολύβουο Ανόι με το γνωστό κυκλοφοριακό κομφούζιο ασιατικής μεγαλούπολης, μηχανάκια παντού και εικόνες διαφορετικές σε κάθε  γωνιά του , με τη διάσημη βιετναμέζικη κουζίνα στις υπαίθριες αγορές του. Από τους φιλικούς κατοίκους του Βιετνάμ που ειναι πάντα έτοιμοι να εξυπηρετήσουν, ιδιαίτερα στα ορεινά χωριά, με απλότητα και ιδιαίτερη υπερηφάνια μέχρι το λαβύρινθο των καταπράσινων νησιών στο Halong bay με τις φυσικές σπηλιες του.
Το ταξίδι αυτό ήταν πλούσιο σε εμπειρίες και εικόνες από ένα διαφορετικό πολιτισμό.



Κείμενα και λεζάντες φωτογραφιών: Ηλίας Τσίκας

Φωτογραφίες: Στέλιος Τσίκας






Ο τοπικός βιετναμέζος porter (μεταφορέας υλικών) αγναντεύει την οροσειρά, στη γη των προγόνων του.




Μια σπηλιά από δέντρα βρέθηκε στο διάβα μας, στο μονοπάτι για την κορυφή.




Γυναίκα της ορεινής φυλής των Χμογκ, ετοιμάζει το μεσημεριανό φαγητό.
Ο 'Ηλιος λούζει με φως τη φτωχική καλύβα και κάνει το κορίτσι ευτυχισμένο.
Κοιλάδα Muong Hoa, η πιο όμορφη στην περιοχή του Lao Cai.
Ένα περήφανο βλέμμα και πίσω στον τοίχο φωτογραφία του ηγέτη Χο Τσι Μινχ.
Παιδικά χαμόγελα τίποτα πιο σπουδαίο, ορεινές φυλές στα βουνά της οροσειράς Hoang Lien.
Halong Bay, στη θάλασσα της νοτίου Κίνας.
Bai tu Long Bay,ίσως το πιο "ανεξερεύνητο" κομμάτι στο παζλ των χιλιάδων μικρών νησιών.

Ακόμα και μέσα σε εθνικό πάρκο βρήκαμε έναν "αρχαίο" βιετναμέζο κυνηγό.
Όμορφα παιδικά πρόσωπα και υπέροχα χρώματα, σε γειτονιά της κωμόπολης Sapa στους πρόποδες του βουνού.












Ημερήσιο πρόγραμμα του ταξιδιού στο Βιετνάμ (& Ρωσία):


Ημέρα 1η  Παρασκευή 10/11/2017:
Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος στις 13.50 μ.μ με πτήση της AEROFLOT, αρχικά για την πρωτεύουσα της Ρωσίας, Mόσχα και το αεροδρόμιο Sheremetyevo, όπου φτάνουμε στις 18.50 μ.μ τοπική ώρα. Aνταπόκριση για Hanoi στις 20.10μ.μ από το ίδιο αεροδρόμιο.

Ημέρα 2η Σάββατο 11/11/2017:
Το πρωί στις 8.55π.μ προσγειωνόμαστε  στο αεροδρόμιο Noibai  του Ανόϊ, της πρωτεύουσας του Vietnam και τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο μας Avatar Hotel  στο κέντρο της παλιάς πόλης, ξεκούραση και φαγητό. Βραδινή βόλτα στο Hanoi.

Ημέρα 3η Κυριακή 12/11/2017:
Ελεύθερη ημέρα στο Ανόϊ. Περιήγηση στην παλιά πόλη, με τα υπέροχα γαλλικά αποικιακά κτίρια.Το βράδυ θα ξεκινήσουμε το σιδηροδρομικό μας ταξίδι από Ηανοι - Lao Cai. Διανυκτέρευση στο τραίνο.

Ημέρα 4η Δευτέρα 13/11/2017:
Η εξόρμησή μας για τα ορεινά του Βιετνάμ ξεκινά με ένα ολονύκτιο ταξίδι με το τραίνο, από την πρωτεύουσα  στη συνοριακή πόλη ( Βιετνάμ / Κίνα) Lao Cai. Η διαμονή για απόψε θα είναι σε μαλακό κρεβάτι στο εξπρές τραίνο. Άφιξη στο Lao Cai γύρω στις 5.30π.μ. Μεταφορά στη μικρή πόλη Sa pa(1.560μ. υψόμετρο) για πρωινό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας Sapa Panorama Hotel και ελεύθερο υπόλοιπο της ημέρας με περπάτημα στην όμορφη λίμνη της κωμόπολης και φαγητό στην πλατεία. 

Ημέρα 5η Τρίτη 14/11/2017:
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας, αναχωρούμε για Silver waterfallsTram Ton pass 1995μ. - το υψηλότερο πέρασμα στο Βιετνάμ, έχουμε ξεκινήσει την προκλητική ανάβαση στην κορυφή,
7  ώρες μέσω παλαιών δασών, πολλά μικρά ρέματα και δάση μπαμπού στο δρόμο μέχρι να φτάσουμε στο basecamp στα 2800 μ. 

Ημέρα 6η Τετάρτη 15/11/2017:
Fansipan summit 3.143m. 
Ξυπνάμε  πριν χαράξει και συνεχίζουμε την ανάβαση προς την κορυφή Fansipan στα 3143μ. όπου φτάνουμε σε 4  ώρες. Απολαμβάνουμε από την κορυφή την ανατολή του ήλιου και την υπέροχη θέα στα βουνά της Ινδοκίνας. Στη συνέχεια, κατεβαίνουμε στους πρόποδες του βουνού και επιστρέφουμε στη Sa pa.

Ημέρα 7η Πέμπτη 16/11/2017:
Κάνουμε ένα εξαιρετικό phototour στα ορεινά χωριά του βορειουδυτικού Βιετνάμ στα σύνορα με Κίνα γνωρίζοντας τους ανθρώπους τους.Μεταφορά  στο σιδηροδρομικό σταθμό του Lao Cai για το ολονύκτιο τραίνο προς Ανόι. Διανυκτέρευση στο τραίνο.

Ημέρα 8η Παρασκευή 17/11/2017:
Φτάνουμε στο Hanoi με το τραίνο πολύ νωρίς το πρωί. Ξεκούραση στο ξενοδοχείο. Χαλαρή απογευματινή βόλτα για φαγητό.Μια καλή γνωριμία με την πόλη και τους ανθρώπους της.

Ημέρα 9η Σάββατο 18/11/2017:
Πρωϊνή αναχώρηση για το Halong Bay, κρουαζιέρα στον παράδεισο της Ινδοκίνας με τα 2.000 περίπου νησάκια-βράχους να ξεφυτρώνουν μέσα από τα καταπράσινα νερά του κόλπου.Τοπίο παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς της Unesco. Σπήλαιο Τιεν Κουνγκ, παραλία Cua Dai. Διανυκτέρευση στο καράβι μας.

                     
Ημέρα 10η Κυριακή 19/11/2017:
Επιστροφή στο Hanoi. Παράσταση με μαριονέτες στο νερό και μετά βόλτα και φαγητό στην πλατεία της λίμνης. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 11η Δευτέρα 20/11/2017:
Αναχώρηση στις 10.45π.μ από Ανόϊ για Μόσχα, όπου φτάνουμε με πτήση της AEROFLOT στις 17.10μ.μ τοπική ώρα. 

Ημέρα 12η Τρίτη 21/11/2017:
Αναχώρηση από διεθνές αεροδρόμιο Μόσχας στις 9.40π.μ και άφιξη στην Αθήνα, διεθνές αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στις 12.40 μ.μ, όπου και τελειώνει αισίως το ανεπανάληπτο ταξίδι μας.